Union Bank

Follow

This company has no active jobs

Union Bank

Company Information

  • Total Jobs 0 Jobs
  • Location
  • Rruga/Zona Blv. Zogu I, perballe stacionit te trenit
  • Profili Banke

About Us

Union Bank ushtron aktivitetin e saj prej datës 11 Janar 2006, sipas
Licencës Nr. 18 të datës 9 Janar 2006, lëshuar nga Banka e
Shqipërisë për të ushtruar veprimtari bankare në Republikën e
Shqipërisë.

Union Bank, është bankë shqiptare me aksioner kryesor Unioni
Financiar Tiranë sh.p.k. (UFT) dhe Banka Europiane për Rindërtim
dhe Zhvillim (BERZH) me një kapital të paguar prej 17.6 milion Euro.

Union Bank, u themelua si një banke private me kapital 100%
shqiptar dhe lindi nga njëri prej Institucioneve më të suksesshëm të
sistemit financiar shqiptar – Unioni Financiar Tiranë sh.p.k.
përfaqësues i Western Union Financial Services Inc. për Shqipërinë,
Kosovën e Maqedoninë.

Vlerat dhe përvoja pozitive që UFT përcoi tek klientët e tij, bënë të
mundur që Union Bank në një kohë mjaft të shkurtër të zgjeronte
rrjetin e degëve në të gjithë territorin e Shqipërisë, duke hapur 31
degë të reja në 3 vjet dhe duke u bërë natyrshëm zgjedhja e
preferuar e klientit shqiptar.

Një konfirmim më tepër erdhi edhe nga BERZH (Banka Evropiane
për Rindërtim dhe Zhvillim), e cila, nëpërmjet blerjes së 12,5% të
aksioneve në vitin 2008, u bë pjesë e përpjekjeve të vazhdueshme të
Union Bank për ta shndërruar atë në bankën më të dashur për
klientët